Faciliteiten en services


Op deze pagina

 • Meer informatie
 • Internet
 • Parkeren
 • Bijzondere voertuigen
 • Hekwerk en sleutels
 • Hoelang duurt het
 • Huisdieren
 • Snoeivergunning en kapvergunning
 • Contact

Op het recreatieoord en camping Hoek van Holland kunt u van verschillende aanvullende diensten gebruikmaken.

Vraag een faciliteit aan, of meld een aangevraagde faciliteit af via de link ‘Faciliteiten aanvragen of afmelden’. Lees deze pagina eerst goed door voordat u een aanvraag indient.

Faciliteiten aanvragen of afmelden

Meer informatie

U dient online een aanvraag in voor bijvoorbeeld:

 • het houden van een huisdier op het recreatieoord
 • het gebruikmaken van internet
 • snoeien of kappen van een boom
 • het parkeren van auto’s of bijzondere voertuigen.

Internet

Het internetsignaal bereikt uw huisje of caravan over de groene CAI-kabel. De gemeente sluit een modem aan zodat het KPN-signaal via WiFi of een bekabelde aansluiting gebruikt kan worden. Het tv-signaal, dat ook over deze kabel loopt, blijft hetzelfde. Het internet is alleen op het recreatieoord en de camping te gebruiken.

Let op! Hebt u apparatuur met eigen MAC-adres? Dan kan het internetsignaal niet goed worden gebruikt. Dit betekent dat van bijvoorbeeld een smart tv of ip camera niet alle functies zullen werken.

Opzeggen

De overeenkomst wordt gesloten voor 1 recreatieseizoen (1 maart tot en met 31 oktober). De overeenkomst wordt na afloop automatisch voor eenzelfde periode verlengd onder de dan geldende voorwaarden.
Opzeggen moet schriftelijk en kan tegen het einde van het lopende recreatieseizoen. De opzegtermijn is minimaal 1 maand. Stuur uw opzegging naar het adres dat bij het kopje ‘Contact’ staat.

Modem

U koopt het modem. Het modem blijft ook na opzegging van u. Op het modem zit 1 jaar garantie. Laat de kassabon zien als u van de garantie gebruik maakt.

Storingen

Helaas komen af en toe storingen voor. Door steeds onderhoud uit te voeren en updates toe te voegen, probeert de gemeente een optimale internetverbinding te bieden. Lees meer hierover in het document ‘Informatie bij storing’.

Algemene voorwaarden

Op het aanbod zijn algemene voorwaarden van toepassing. In het document ‘Informatie internet en algemene voorwaarden’ staat onder andere wat u kunt doen om deze aanvullende dienst op te zeggen.

Informatie internet en algemene voorwaarden

Informatie bij storing

Parkeren

Uw aanvraag gaat over parkeren tijdens het recreatieseizoen. Er is voor alle recreanten ruimte om met tenminste 1 voertuig te parkeren. De toegang tot het terrein wordt geregeld door kentekenherkenning. U kunt meerdere kentekens opgeven, maar altijd met 1 voertuig tegelijk het terrein op.

Als er voldoende ruimte is kunt u voor gasten, klusdiensten, werklui of extra auto’s een dagkaartje kopen. Het is verboden voertuigen op het recreatieoord te laten staan, ook voor het uitvoeren van klussen! Laden en lossen voor maximaal 30 minuten kan wel na het kopen van een dagkaartje.

Bijzondere voertuigen

Het grootste toegelaten voertuig op het terrein is maximaal 16 kubieke meter. Ook bestelbussen met laadbak worden op deze maat beoordeeld. Grote vrachtwagens mogen niet zomaar het terrein op. De beheerder kan hier een uitzondering op maken.

Aanhangwagens

Aanhangwagens zijn verboden op de parkeerplaats, tenzij er toestemming voor is gegeven. Meldt u zich vooraf bij de receptie als u met een aanhangwagen komt.

Busjes

Lange voertuigen als campers en bestelbusjes moeten parkeren op daarvoor bestemde plekken op parkeerplaats 1.

Hekwerk en sleutels

 • Buiten de zondagen en het hoogseizoen (1 juli tot 1 september) mag u maximaal 30 minuten met een voertuig het recreatieoord op.
 • Om toegang te krijgen meldt u zich bij de receptie. Na vermelding van recreatieadres en naam krijgt u (nodig na het kopen van een dagkaartje) een heksleutel mee.
 • De heksleutels worden uitgegeven van half 9 in de ochtend tot 5 uur in de middag. Wanneer u een heksleutel hebt meegekregen moet u het hekwerk direct achter u sluiten en op slot draaien. Dit om te voorkomen dat anderen illegaal binnenkomen, die er vervolgens niet meer af kunnen.
 • De sleutel mag niet aan anderen worden uitgeleend!

Hoelang duurt het

Binnen 5 werkdagen na uw aanvraag ontvangt u een bericht.

Huisdieren

 • Alleen wanneer u een recreatiehuisje heeft, kunt u maximaal 2 huisdieren aanmelden. De dieren moeten altijd aangelijnd zijn en mogen geen overlast veroorzaken.
 • Op de camping zijn geen huisdieren toegestaan.

Snoeivergunning en kapvergunning

Alle bomen (ook die op de recreatiekavels) zijn van de gemeente Rotterdam. Als u overlast heeft van de bomen kunt u een snoeivergunning of kapverzoek indienen. Een deskundige van de Bomenwacht zal bindend advies geven. Vallende bladeren of gebrek aan zonlicht zijn geen reden tot snoeien of kappen.

Contact

Heeft u vragen? Neem contact op via de pagina Storing, vraag of idee.
Of bel naar +31 174 382550.

Adres

Camping Hoek van Holland
Wierstraat 100
3151 VP Hoek van Holland